4.11.12

Don't cry because it's over, smile because it happened

Meemeistä puheenollen, tässä voisi olla ainesta sellaiseksi. Vastasin jo englanniksi toisaalla internetin ihmeellisessä maailmassa, mutta toistettakoon samat asiat vielä Suomeksi. Alkuperäinen lähde on High Existence - seuraamisen arvoinen sivusto muutenkin. Suomennokset olen tehnyt lukijan vapaudella.

1. Voit pitää puolen minuutin puheen koko maailmalle. Mitä sanot?

Älä kuuntele minua. Älä kuuntele ketään. Etsi oma totuutesi ja tee elämästäsi merkityksellinen. Sen jälkeen opettele jakamaan. Ole itsekäs, älä koskaan ahne.

Älä kuuntele minua. Älä kuuntele ketään. Ole tietoinen. Opettele ottamaan vastuu ja olemaan siitä onnellinen.

Älä kuuntele minua. Mene, elä.


2. Tiedät, että kuolet puolilta öin. Mitä teet varttia vaille?

Käpertyisin mukavasti, toisen ihmisen viereen mikäli mahdollista, kuuntelisin Led Zeppeliniä ja söisin makeuttamatonta rahkaa ananaksen ja kaakaonibsien kera. Jättäisin mahdollisesti jäähyväiset virtuaalisesti.


3. Voitko olla varma, että todella tiedät yhtään mitään?

En todellakaan - miten hurmaava vapaus jatkaa kyselemistä ja etsiä totuutta.

4.  Jos omistaisit kaikki maailman rikkaudet, mutta sinun pitäisi kuitenkin tehdä työtä, minkä ammatin valitsisit?

Olisin kirjoittaja.

5.  Kun olet 90-vuotias, mikä on tärkeintä?

Valmius lähteä joskin vastahankaisesti.

6. Mitä kadut eniten tähän asti eletyssä elämässäsi?

En harrasta katumista, sääliä tai mustasukkaisuutta. Olen ottanut opikseni virheistäni. Olen kiitollinen kasvunpaikoista. Voisin toki listata heikkouksiani ja epäonnekkaita valintojani, mutta tiedän kuitenkin toimineeni aina silloisten voimieni ja parhaan ymmärrykseni mukaisesti. Toisinaan olen ollut typerä ha heikko, mutta en silti harrasta katumuksen itseruoskintaa. Senkin energian käytän mieluummin työntövoimana päästäkseni eteenpäin. Hyväksyminen on aina kantanut pidemmälle kuin syylisyyden poteminen.

7. Kuinka voit oppia tuosta katumuksen aiheesta jotain tänä päivänä?
Väitän oppineeni jo. Samalla vältin voimia vievän katumuksen tunteen.

8. Jos sinulle kerrottaisiin, että 100%:n varmuudella Jumala on tai ei ole (valitse vastakkainen kuin oma käsityksesi tällä hetkellä), mikä muuttuisi uuden tiedon myötä?
Minulle kerrotaan usein asioita 100% varmuudella, mutta siltikin haluan muodostaa oman mielipiteeni. Tällä hetkellä olen sangen tyytyväinen maailmankaikkeuteen sellaisena kuin sen ymmärrän.

9. Jos menettäisit aivan kaiken huomenna, kenen käsivarsilta hakisit lohtua? Tietääkö hän, kuinka paljon sinulle merkitsee?
On vaikea kuvitella, että kykenisin hakeutumaan kenenkään käsivarsille. Olen liian itsenäinen, kummallinen sekoitus ehdotonta itsevarmuutta ja toisaalta kykenemättömyyttä tuntea tai ilmaista kipua ja heikkoutta. Se henkilö jonka luona kykenisin latautumaan (analysoimatta ensin tilannetta alkujuuriinsa yksinäisyydessä) tietää varmasti, kuinka arvokas hän minulle on.

10. Pelkäätkö kuolemaa? Jos pelkäät, pelkäätkö hyvästä syystä?
Ei, en pelkää kuolemaa. Aina kun on elämää, on myös kuoleman horisontti. Se on yksi tosiasioista, jotka on vain hyväksyttävä. Toisinaan kauhistuttaa, kuinka paljon haluaisin saada valmiiksi ennen kuin se päivä koittaa, mutta se on pikemminkin oman ahneuteni kaikuja eikä pelkoa. En väitä, että tulen olemaan täysin objektiivinen ja tunteenton, kun kuoleman hetki koittaa - ken tietää miten paljon kuoleman läsnäolo kauhistuttaa. Mutta ei, tällä hetkellä en pelkää kuolemaa.

11. Eläisitkö elämäsi toisin, jos tietäisit olevasi kuolematon; mitä muuttaisit?
Olisi etsittävä uudelleen elämän tarkoitus: tieto kuolemattomuudesta laittaisi uusiksi aikataulut ja polttopisteen, ne lainalaisuudet joiden mukaan elämääni elän. Tekisin varmasti samoja asioita kuin tällä hetkellä, mutta luultavasti tekisin ne toisin.

12. Jos taivaan porteilla Jumala kysyisi sinulta, miksi sinut pitäisi päästää sisään, mitä vastaisit?
Tein parhaani. Olin mahdollisimman uskollinen ja rehellinen itselleni. Tahdoin tutkia ja ymmärtää, ja uskon onnistuneeni jakamaan jotain elämänkokemuksistani muiden ihmisten kanssa. Jos se ei ole tarpeeksi, lähetä minut toisaalle. Oikeastaan en pitäisi pahakseni, vaikka pääsisin toiselle kierrokselle.

13. Milloin olet riittävän hyvä itsellesi? Onko olemassa jokin hetki, jolloin hyväksyt kaiken itsessäsi?
Olen riittävän hyvä itselleni jo nyt sikäli, että olen onnellinen ja tyytyväinen. Toivottavasti en koskaan tule niin itseriittoiseksi, etten enää nauttisi uusien asioiden oppimisesta. En halua tulla valmiiksi. Ei, ei ole olemassa taianomaisia hetkiä, jotka muuttavat minut suuntaan tai toiseen. Suurimman osan ajasta otan haparoivia askeleita, mutta en odotakaan kertakaikkisia pikaratkaisuja. Niin klishee kuin se onkin, emme voi muuttaa toisia ihmisiä, useimmiten emme edes maailmaa ympärillämme, voimme vain muuttaa omaa suhtautumistamme ja asioiden tärkeysjärjestystä. Siinä mielessä olen vastuullinen omasta onnellisuudestani, ja niin on hyvä.

14. Asutko maassa, joka sopii sinulle parhaiten?
Haluan ehdottomasti asua Suomessa suurimman osan vuodesta, mutta haluan myös matkustaa. Voin kuvitella asuvani ulkomailla osan vuodesta, mutta se vaatii joitain järjestelyjä. Juureni ovat täällä, minulla on vahva tunneside suomalaiseen luontoon, arvostan monia asioita yhteiskunnassamme - tämä on hyvä paikka asua.

15. Mitä ihmiset sanovat sinusta hautajaisissasi?
Ei aavistustakaan.

Jos hautajaiset todella pidetään, siellä tullee olemaan ihmisiä, joiden kanssa olen joutunut olemaan vuorovaikutuksessa. He eivät kenties koskaan oppineet tuntemaan minua. Jos taas ne ihmiset kokoontuisivat, jotka todellisen minäni ovat tunteneet, voisin kuvitella heidän pysyvät enimmäkseen vaiti. Kenties satunnaisia sanoja tuulista, metsästä ja puiden latvoista.

16. Millä pikkuruisella teolla voisit tehdät jonkun toisen päivästä paremman?
Hymyilemällä.

17. (Jos uskot jumalaan/jumaluuteen) kuinka suhteenne muuttuisi, jos saisit satavarman tiedon siitä, että hän onkin naispuolinen?
Maailmankaikkeudella ei ole sukupuolta. Koska itse olen naiskehossa, minulle läheisin osa jumaluutta on jo nainen. En usko, että se siis muuttaisi mitään.

18. Mikä estää sinua olemasta onnellinen?
Ei mikään. Minä olen säännönmukaisesti ja tasaisesti onnellinen, täydellisen onnellinen. Silloinkin kun päivä on täynnä haasteita ja ne aiheuttavat minussa kielteisiä tunteita tai väsyttävät minut, olen onnellinen. Perustyytyväisyys ei sulje pois tunteiden skaalaa, ja minulle onnellisuus on pikemminkin tyytymättömyyden poissaoloa kuin myönteisten tunteiden ilotulitusmaista räjähtelyä.Otsikon sitaatti: Dr. Seuss

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti